Descriere
Drojdie de bere furajera 5kg, producator Cordostef
DESCRIERE
Drojdia furajera ( Saccharomyces Cerevisae) provine din procesul tehnologic de fabricatie al berii. Aceasta este uscata si inactivata cu o tehnologie specifica.Se prezinta sub forma granule de culoare brun-deschis, cu gust amarui, avand mirosul si aroma specifice de drojdie.
Proteina -45%
Grasime- 4%
Umiditate max 10%
Forma produsului nu permite aderarea acestuia pe peretii utilajelor de amestec a furajelor iar acest factor minimizeaza pierderile in procesul de amestec.
În prezent, drojdia furajeră este folosită pe scară largă în alimentaţia animalelor, fiind cunoscut faptul că ea are un conţinut proteic cu valoare asemănătoare proteinelor de origine animală. Astfel, drojdia furajeră a devenit un ingredient valoros pentru echilibrarea raţiilor de hrană, după ce în Europa a fost interzisă folosirea în hrana animalelor a făinurilor de carne, oase, ş.a.
Avantajele utilizarii:
-sursa de proteina cu valoare biologica ridicata-
-sursa naturala de vitamine si minerale
-stabilizeaza si regleaza flora intestinala
-stimuleaza si sustine sistemul imunitar
-previne aparitia diareilor si stimuleaza procesele de vindecare
Pe langa calitatile nutritionale de exceptie are rol major in prevenirea problemelor intestinale la animale
Acestă specie de drojdie poate să se cupleze ireversibil cu bacterii patogene care se dezvoltă în intestin, aşa cum este Escherichia coli entero-hemoragică sau cum este bacteria Salmonella typhimurium care a suferit multiple mutaţii şi a devenit rezistentă la o gamă largă de antibiotice, şi care face ravagii printer animalele de fermă.
Dacă se administrează animalelor această specie de drojdie, atunci bacteriile patogene nu se mai pot ataşa pe peretele intestinal, unde s-ar putea multiplica şi unde pot produce probleme intestinale, ci vor fi cuplate de celulele de drojdie administrate şi eliminate odată cu fecalele.
Are un rol major în sporirea producţiei la rumegătoare
Studiile arată că adăugarea în alimentaţia vacilor de lapte de drojdii vii din specia S. cerevisiae duce la sporirea numărului de bacterii benefice care digeră celuloza în rumenul lor, obţinându-se astfel o creştere a digestibilităţii celulozei şi a proteinei brute. Recent, cercetătorii au demonstrat că adăugarea de drojdie vie (S. cerevisiae boullardii) în înlocuitorul de lapte pentru viţei duce la îmbunătăţirea stării de sănătate a viţeilor şi îmbunătăţeşte performanţele lor, reducând incidenţa diareilor. Alte cercetări au demonstrat că adăugarea în raţia viţeilor a acestei specii de drojdie duce la eliminarea din intestin a agenţilor patogeni care au rezistenţă la antibiotice. Mai mult, suplimentele de drojdie vie administrate la rumegătoare au efect stimulator asupra unui grup specific de microorganisme din rumen, cu repercursini directe în sporirea producţiilor acestor animale.S-a mai constatat în experimente efectuate pe tăuraşi că nivelul de amoniac din rumen a scăzut cu peste 50% atunci când acestora li s-au administrat drojdii vii. În acest caz, amoniacul este utilizat pentru sinteza de proteină, îmbunătăţind performanţa animalului.
În concluzie, administrarea drojdiei de bere poate duce la:
– schimbarea numărului şi speciilor populaţiei microbiene
– schimbarea favorabilă a conţinutului în acizi graşi volatili la nivelul rumenului
– efect pozitiv asupra dispariţiei amoniacului rumenal
– efect pozitiv asupra ph-ului rumenal
– creştere a digestibilităţii fibrelor
Toate informaţiile venite de la fermieri se referă la faptul că adaosul de drojdie în hrana rumegătoarelor are ca urmare un consum specific mai bun, mai puţine probleme digestive, o stare de sănătate mai bună a animalului şi performanţe productive mai bune.
De ce să folosim drojdia de bere pentru hrănirea animalelor ?
-proteinele din drojdie acoperă aproape complet necesarul de creştere al animalelor
-drojdia poate creşte pofta de mâncare a animalelor precum şi producţia de lapte
-drojdia conţine de asemenea 4% alcool , un component energetic important
Recomandari de utilizare
Pasari 2-5%
Rumegatoare mari 8-10%
Rumegatoare mici 3-6%
Porci 4-6%
Cai 8-12%