Sano

DESPRE PRODUCATORUL SANO

Istoria Sano începe în anul 1976 odată cu fondarea „Sano-Milch“ în Grafenwald, Bavaria Inferioară. Afacerea de bază a „Sano-Milch“ consta la acea vreme în comercializarea înlocuitorilor de lapte. Mai târziu, portofoliul de produse a fost completat cu furaje minerale. Nu de puţine ori, mărfurile erau vândute pe-atunci din portbagaj.

Piatra de temelie pentru o unitate de producţie proprie a fost aşezată de către fondatori în anul 1979, odată cu construirea primei hale de depozitare. Pretenţiile mari ale Sano în ceea ce priveşte calitatea au fost ferm ancorate încă de pe-atunci. Astfel, în anul 1981 s-a decis construirea unei producţii proprii. Conducerea unică a întreprinderii a fost preluată de aici înainte de către Bernhard și Edeltraud Waldinger.

Din Bavaria Inferioară spre Europa

Odată cu reunificarea Germaniei și deschiderea frontierelor în anul 1990 a început şi deschiderea piețelor estice. Mai întâi, după un mare incendiu devastator în Grafenwald, familia Waldinger a reconstruit în anul 1996 complet producția, în doar o jumătate de an. În anul 1999, Sano a construit o a doua unitate producție în Polonia. În anul 2003, când Richard Waldinger, fiul lui Edeltraud și Bernhard Waldinger a preluat funcţia de director, valul de extindere internațională şi-a urmat în continuare cursul. În același an a fost construită cea de-a treia unitate de producţie în Popvaca, Croația precum şi clădirile de birouri și de depozitare în Aleksandrovac, Bosnia. Doi ani mai târziu, în anul 2005, Sano a deschis producția în Novi Sad, Serbia. A cincea unitate de producție Sano a fost fondată în anul 2007 în Csem, Ungaria. Sano militează pentru o creștere integrală în agricultură. De aceea, Sano a investit în anul 2008, în Polonia, într-o instalaţie de preparare a cerealelor precum şi în noi instalaţii de producţie la unitatea din Grafenwald. Prin fondarea Institutului Agrar Sano din Polonia, compania a aşezat în anul 2009 piatra de temelie pentru propria instituţie de cercetare şi dezvoltare. Sano dezvoltă şi testează în acesastă întreprindere de referinţă una dintre producţiile de frunte de vaci de lapte din Europa precum şi concepte noi de produse şi de furajare.

Afișez 1 - 16 din 41 de rezultate