Drojdie de bere – inlocuitor natural de polen 5kg

Drojdie de bere  inactivata ( Saccharomyces cerevisae) 

Un ingredient valoros in hranirea albinelor si animalelor

MOD DE ADMINISTRARE :  

1 ) Dupa zborul de curatire de primavara, drojdia se aseaza in fata stupilor , in vase cu gura larga. Se face dresaj la urdinis. Cantitatea de drojdie culeasa poate ajunge la 200g /zi /familie.

2) IN TURTE ENERGO-PROTEICE – se amesteca 6 kg zahar pudra cu 1kg drojdie . Se omogenizeaza bine , dupa care se adauga 2 kg miere de albine . Se amesteca toate ingredientele si se corecteaza consistenta prin adaugarea de miere. Se administreaza primavara, toamna si in verile secetoase sub forma de turte de 200 g.

3)  IN SIROP – max.10% bine omogenizat (1 kg drojdie + 9 kg sirop).Administrarea se face dupa incheierea culesului si extractia mierii. Se prepara doar cantitatea necesara unei administrari. Daca in 2-3 zile amestecul nu este consumat, hranitoarele se scot si se curata.

Descriere

Drojdie de bere – inlocuitor natural de polen 5kg, producator Cordostef

DESCRIERE

Drojdie de bere  inactivata ( Saccharomyces cerevisae) 

Un ingredient valoros in hranirea albinelor si animalelor

   Drojdia furajera este compusa 100 %din drojdie de bere ( Saccharomyces Cerevisae) care provine din procesul tehnologic de fabricatie al berii. Aceasta este uscata si inactivata cu o tehnologie specifica.Se prezinta sub forma granule de culoare brun-deschis, cu gust amarui, avand mirosul si aroma specifice de drojdie.

Proteina-40%

Grasimea max- 1,2%

Umiditatea max-8%

Lysina-3,38

     Forma granulata a produsului nu permite aderarea acestuia pe peretii utilajelor de amestec a furajelor iar acest factor minimizeaza pierderile in procesul de amestec.

 În prezent, drojdia furajeră este folosită pe scară largă în alimentaţia animalelor, fiind cunoscut faptul că ea are un conţinut proteic cu valoare asemănătoare proteinelor de origine animală. Astfel, drojdia furajeră a devenit un ingredient valoros pentru echilibrarea raţiilor de hrană, după ce în Europa a fost interzisă folosirea în hrana animalelor a făinurilor de carne, oase, ş.a.

Avantajele utilizarii:

-sursa de proteina cu valoare biologica ridicata-

-sursa naturala de vitamine si minerale

-stabilizeaza si regleaza flora intestinala

-stimuleaza si sustine sistemul imunitar

-previne aparitia diareilor si stimuleaza procesele de vindecare

Pe langa calitatile nutritionale de exceptie are rol major in prevenirea problemelor intestinale la animale

Acestă specie de drojdie poate să se cupleze ireversibil cu bacterii patogene care se dezvoltă în intestin, aşa cum este Escherichia coli entero-hemoragică sau cum este bacteria Salmonella typhimurium care a suferit multiple mutaţii şi a devenit rezistentă la o gamă largă de antibiotice, şi care face ravagii printer animalele de fermă.

Dacă se administrează animalelor această specie de drojdie, atunci bacteriile patogene nu se mai pot ataşa pe peretele intestinal, unde s-ar putea multiplica şi unde pot produce probleme intestinale, ci vor fi cuplate de celulele de drojdie administrate şi eliminate odată cu fecalele.

Are un rol major în sporirea producţiei la rumegătoare

Studiile arată că adăugarea în alimentaţia vacilor de lapte de drojdii vii din specia S. cerevisiae duce la sporirea numărului de bacterii benefice care digeră celuloza în rumenul lor, obţinându-se astfel o creştere a digestibilităţii celulozei şi a proteinei brute. Recent, cercetătorii au demonstrat că adăugarea de drojdie vie (S. cerevisiae boullardii) în înlocuitorul de lapte pentru viţei duce la îmbunătăţirea stării de sănătate a viţeilor şi îmbunătăţeşte performanţele lor, reducând incidenţa diareilor. Alte cercetări au demonstrat că adăugarea în raţia viţeilor a acestei specii de drojdie duce la eliminarea din intestin a agenţilor patogeni care au rezistenţă la antibiotice. Mai mult, suplimentele de drojdie vie administrate la rumegătoare au efect stimulator asupra unui grup specific de microorganisme din rumen, cu repercursini directe în sporirea producţiilor acestor animale.S-a mai constatat în experimente efectuate pe tăuraşi că nivelul de amoniac din rumen a scăzut cu peste 50% atunci când acestora li s-au administrat drojdii vii. În acest caz, amoniacul este utilizat pentru sinteza de proteină, îmbunătăţind performanţa animalului.

În concluzie, administrarea drojdiei de bere poate duce la:

– schimbarea  numărului şi speciilor populaţiei microbiene

– schimbarea favorabilă a conţinutului în acizi graşi volatili la nivelul rumenului

– efect pozitiv asupra dispariţiei amoniacului rumenal

– efect pozitiv asupra ph-ului rumenal

– creştere a digestibilităţii fibrelor

Toate informaţiile venite de la fermieri se referă la faptul că adaosul de drojdie în hrana rumegătoarelor are ca urmare un consum specific mai bun, mai puţine probleme digestive, o stare de sănătate mai bună a animalului şi performanţe productive mai bune.

De ce să folosim drojdia de bere pentru hrănirea animalelor ?

-proteinele din drojdie acoperă aproape complet necesarul de creştere al animalelor

-drojdia poate creşte pofta de mâncare a animalelor precum şi producţia de lapte

-drojdia conţine de asemenea 4% alcool , un component energetic important

 Mod de administrare  din furajul complet

Pasari       2-6 %

Rumegatoare mari   8-12 %

Rumegatoare mici   3-6 %

Porc  gras  5-7 %

Porc  reproductive Si Purcei      2-6 %

Porumbei    1-1,5 %

Pesti      3-4 %

IEPURI :  1-1,5% din reteta de furaj

OVINE SI CAPRINE : 5-20gr /cap / zi

INLOCUITOR NATURAL DE POLEN – SUPLIMENT PROTEIC PENTRU ALBINE.

Ingredientul natural valoros in hrana albinelor

Pentru ca familiile de albine sa se dezvolte in mod natural si sa atinga dezvoltarea maxima la inceputul marilor culesuri din natura, hrana cu suplimente proteice este foarte necesara. Astfel de hraniri se fac mai ales in cazul  lipsei pasturii din stup. Drojdia de bere inactivata reprezinta cel mai bun substituent al polenului , asigurand atat proteina necesara cat si un intreg complex de vitamine, minerale , oligoelemente si aminoacizi. Toate acestea sunt posibile datorita procesului tehnologic specific de uscare si inactivare instant a drojdiei de bere , orice alta metoda de uscare duce la distrugerea moleculelor constituentilor drojdiei , astfel se reduce drastic calitatea acesteia.

Un alt mare avantaj il constituie faptul ca prin folosirea drojdiei de bere inactivata , se elimina riscul transmiterii bolilor. Hranirile proteice se fac in general toamna si primavera , dar se pot face si vara , in perioadele secetoase , cand polenul lipseste din natura, lipsa acestuia ducand la limitarea pontei matcii si slabirea familiilor de albine.

Hranirile proteice ajuta la formarea corpului gras, stimuleaza familiile de albine sa isi reface efectivul sis a porneasca mult mai rapid. In lipsa aportului proteic , matca nu va incepe ponta, albina tanara neputand sa inlocuiasca la timp albina batrana.

MOD DE ADMINISTRARE :  

1 ) Dupa zborul de curatire de primavara, drojdia se aseaza in fata stupilor , in vase cu gura larga. Se face dresaj la urdinis. Cantitatea de drojdie culeasa poate ajunge la 200g /zi /familie.

2) IN TURTE ENERGO-PROTEICE – se amesteca 6 kg zahar pudra cu 1kg drojdie . Se omogenizeaza bine , dupa care se adauga 2 kg miere de albine . Se amesteca toate ingredientele si se corecteaza consistenta prin adaugarea de miere. Se administreaza primavara, toamna si in verile secetoase sub forma de turte de 200 g.

3)  IN SIROP – max.10% bine omogenizat (1 kg drojdie + 9 kg sirop).Administrarea se face dupa incheierea culesului si extractia mierii. Se prepara doar cantitatea necesara unei administrari. Daca in 2-3 zile amestecul nu este consumat, hranitoarele se scot si se curata.

BENEFICIILE FOLOSIRII DROJDIEI DE BERE INACTIVATA INSTANT IN HRANA ALBINELOR

-Potenteaza dezvoltarea corespunzatoare a familiilor de albine, asftel incat sa atinga dezvoltarea maxima la inceputul marilor culesuri din natura

-Toamna ajuta la formarea corpului gras.

-Stimuleaza familiile de albine sa isi reface efectivele si  sa porneasca mult mai rapid.

-Stimuleaza potenta.

-Prin inlocuirea cu drojdie de bere a polenului provenit din surse nesigure se limiteaza riscul de imbolnaviri (loca, nosemoza, boala neagra etc.)